A rendezvényről

2024. április 10 - április 21.

Magyarországon elsőként jelentkezünk kéthetes rendezvényünkkel, ahol:

Túrák

Városnéző túra

Fedezd fel Baját kerékpárral! Pedalozzunk a város lenyűgöző részein keresztül, nézzük meg a Duna-partot és a Türr-kilátót. Látogassunk el a belvárosba, ahol színes házak és hangulatos terek várnak. Ez a kerékpáros körút kiváló módja annak, hogy felfedezzük Baja szépségeit és történelmét.

Aszfaltos túra

Az aszfaltos túra során Bajától Kelet fele haladunk egészen a Csávolytól körülbelül 5 km-re található felsőszentiváni Malomig. A Malom a XIX. században épült és rendesen nyomot hagyott rajta az idő vas foga. A Magyarországon egyetlen működő malom megcsodálását követően visszakerekezünk a kiindulási pontra.

Borospince túra

Fedezzük fel a vidék varázslatos tájait kerékpáron, miközben kalandos utunk során ellátogatunk egy nemesnádudvari borospincébe.  Ez a kerékpáros körút egy felejthetetlen élmény lesz, amely ötvözi a természet szépségét és a borászat kulináris élvezeteit.

MTB túra

Induljunk el egy lenyűgöző kerékpártúrára, mely során vonattal Bátaszékig utazunk, hogy aztán felfedezzük a környék látnivalóit kerékpárral! Körbejárjuk a Szálkai-tavat, majd megcsodáljuk a bátaszéki molyhos tölgyet. Végül felkeressük a helyi kilátót, hogy gyönyörködhessünk a táj szépségében. 

Kedvet kaptál? Regisztrálj most!

Milyen márkákkal találkozhatsz?

Kross

"Nagyon jól működik, minden körülmények között."


A cég története 30 évvel ezelőtt egy kis boltban kezdődött, ma már pedig 50 országban ismerik a hazájában piacvezető márkát. Legyen acél, alumínium vagy karbon a váz, a gyártás és összeszerelés teljes egészében helyben történik. Kizárólag saját gyártású vázakkal szerelnek. Saját fejlesztés, saját dizájn, saját MTB verseny csapat ez is a garancia a minőségre. És már öt éve forgalmaznak elektromos kerékpárokat is kizárólag megbízható gyártók által készített elektromos alkatrészek felhasználásával.


Azt vallják, a kerékpár a génjükben van. Ők a KROSS. (Lengyelország)


Ghost

"Szenvedély és mulatság a javából!"


20 évvel ezelőtt két barát egy garázsban összekalapált egy bringát, mert valami jobbat szerettek volna, mint az összes többi, ami akkor kapható volt. Ez lett a Lector. Mivel ez a kerékpár alapozta meg a jövőjüket, ezért minden felső kategóriás terméküket ezzel a névvel látnak el. Az egyik legnagyobb dobásuk az utóbbi években a  SUPERFIT technológia lett. Számítógép segítségével elemezték több száz ezer ember mozgását a kerékpáron és egy algoritmus segítségével határozták meg a legjobb paramétereket szinte minden alkatrészre vonatkozóan.


Szellemes ötleteik vannak. Ők a GHOST. (Németország)


Cannondale

„Felejtsd el a szabványokat és tekerj velünk!”

1971-ben ez a kijelentés őrültségnek tűnt, bár a 3. ipari forradalom már elkezdődött, azonban a digitális újdonságok vitték a pálmát. Egy kis műhelyben, Connecticutban azonban megálmodták és meg is valósították a ma kerékpárjait kizárólag alumínium és karbon vázakból. A közel 30 éve számítógéppel vezérelt tervezés meghozta az eredményt. Számos győzelmet arattak a MTB és országúti kerékpárjaik. Nekik köszönhetjük többek között az egyoldalas villát a Lefty-t.

A kerékpár a nevét egy vasútállomásról kapta. Ők a Cannondale (USA)

Stevens

"Soha ne állj meg!"


30 évvel ezelőtt egy kis hamburgi kereskedésből indult útjára ez a termék család. 60%-ban helyben készülnek ezek a könnyű és strapabíró kerékpárok. A fejlesztés és gyártás minden mozzanatát ellenőrzik a Zedler biztonsági intézetének közreműködésével, mely a kerékpár technológiára szakosodott. Jó hanza kereskedőként pedig számos német márkával dolgoznak együtt, mint például a Pinion, Rohloff vagy a Busch+Müller. Széles termékpalettájuk mellett, ötféle váz szettből saját személyre szabott kerékpár is rendelhető a „custom bike” alkalmazás segítségével.


Földön járnak, de nyitottak a világra. Ők a STEVENS. (Németország)


Uvex

"Múlt nélkül nincs jövő!"


Az első sí- és biztonsági szemüvegek 1926-ban készültek egy bajor kisvárosban. Sportolókon az 1936-os berlini nyári olimpiai játékokon láthattunk először a termékeiket. A márkanév viszont csak 1964-ben született, mely leleményesen az „UV sugárzás kizárva” biztonsági minősítés rövidítése. A hosszú évek alatt a téli sportok elkötelezettjéből, a német precizitásnak és az innovatív hozzáállásnak köszönhetően mára egy széles vevőkört kiszolgáló csoport lett. Termékeik könnyűek és magas minőségűek legyenek azok sisak, szemüveg, kesztyű vagy cipő.


Egy cég 90 éve kötelezettséget vállal a biztonságért. Ők az Uvex Group. (Németország)


Norco

"Nincs más út!"


1964-ben egy tyúkólban kezdték, mint írják magukról. De azóta nagy utat tettek meg. A körülöttük lévő hegyek, a kemény pályák, a természet mind a génjükben van. Ezek a gyökereik, ezért is nem meglepő, hogy „piszkosul” sikeresek lettek az első modellekkel. Saját fejlesztés, saját tesztelés az ország legnyugatibb csücskében, Port Coquitlamban (British Columbia), de a gyártás és szerelés - mint számos más márka esetében is - Tajvanban és Kínában történik. Bár többféle kerékpárt is gyártanak, azért a szívük csücske az MTB.


Nem felejtették el, hogy honnan jöttek és erre büszkék. Ők a NORCO. (Kanada)


Osprey

"Garancia akár egy életen át!"


Nem nagyon van olyan cég, aki azt vállalja, hogy a megfelelően használt, nem elhasználódott, de valamilyen okból meghibásodott termékét ellenszolgáltatás nélkül megjavítja akár 1974-ben vásárolták azt vagy éppen tegnap. Mike Pfotenhauer friss diplomával a zsebében leült egy varrógép mellé és először sajátmagának, barátainak készített hátizsákokat Kaliforniában. 1976-ban dolgozott először az un. „mesh” lélegző anyaggal, 10 évvel később pedig már szinte az összes sportáruház forgalmazta a termékeit.


Nem a divatot követik, ezért csak akkor kell a termékeiket lecserélni, ha már elhasználódtak. Ők az Osprey. (USA)


GT

"Sebesség és hagyomány."


1972-ben Gary Turner - híres gyorsulási autóversenyző és kiváló hegesztő - készített egy CR-mo vázat fiának a helyi dél-kaliforniai versenyre, ami nagy feltűnést keltett, majd pár évvel később elindította saját vállalkozását. Cégének neve leleményesen nevének két kezdőbetűje lett. A nagy dobás az iDrive rugóstag megalkotása volt. De innovatív nyughatatlan szellemüknek köszönhetően 29-es MTB és karbon vázas gépeket is dobtak piacra szép számban. A legjobb versenyzőket támogatják, a legjobb teljesítményt szeretnék elérni a legjobb fejlesztések révén.


Az élménykerékpározást nyújtó gépek gyártása komoly dolog. Ők a GT. (USA)


Mavic

"Minden, ami kerék, és ami segíti megforgatni azt."


1889 óta működik a vállalkozás.1934-ben az első igazi sikert a Tour de France győzelem hozta el a nagyon könnyű alumínium ötvözetű Dura felniknek köszönhetően. Rajongásuk a kerékpársport iránt ezután is meghatározta munkájukat. Szinte évente rukkoltak elő valamilyen innovatív ötlettel, mint pl., a duplafalú E profil, 3G: a 3 küllős kerék. De ők voltak az elsők, akik ingyenes szaksegély szolgálatot biztosítottak versenyek során még 1973-ban és ma már több, mint 40 éve a Tour de France együttműködő partnerei között tudhatják magukat.


Elkötelezettek, kreatívak. Ők a Mavic. (Franciaország)


Kellys

"Minden kerékpárnak van egy küldetése, mégpedig az, hogy boldogságot vigyen az ember életébe."


Két testvér elkötelezettsége kellett ahhoz, hogy a márka mára közel 35 országban ismert legyen. Ahhoz, hogy több, mint 150 féle modellt és számos kiegészítőt kínálhassanak szükség volt arra is, hogy ráérezzenek a minőségi kerékpár gyártás fontosságára és ezért hajlandóak voltak tenni is. Termékeik 2003 óta jól ismertek és kedveltek Magyarországon. A gondosan szerelt és tetszetős megjelenésű kerékpárok széles választékban kaphatók, ráadásul megfizethető áron.


Logójuk üzenete: mozgásban az új élményekért. Ők a Kellys Bicycles. (Szlovákia)


Lapierre

"Egy név, három generáció. de ugyanaz a szenvedély."


Az első generáció 1946-ban indult útjára Dijonban és a nyolcvanas évekre a tulajdonosról elnevezett cég már vezető szerepet töltött be az MTB kerékpárok forgalmazásában. 2001-ben bemutatták saját fejlesztésű X-Control összteleszkópos kerékpárjukat, mely egy francia MTB bajnoki címet hozott a Lapierre csapatnak. MTB, országúti, XC, Tour de France: sorra nyerték a versenyeket vagy értek el jobbnál jobb eredményeket. 75 évesen a 3 legjelentősebb terméküket ünnepi formába öltöztették, egy-egy különleges kiadással.


Azt ígérik, hogy még tartogatnak meglepetéseket. Ők a Lapierre. (Franciaország)


Giant

"Bármilyen úton maximum teljesítmény."


1972-ben még más neves márkáknak gyártottak kerékpárokat, ma már világszerte több, mint 12.000 üzletben vásárolhatunk széles választékban Giant kerékpárokat. Világelsőként ők terveztek karbon vázas országúti kerékpárt számítógéppel (1987). Ők alkalmazták először az un. kompakt országúti vázat (TCR), mely 2009-ben Giro DItalia győzelmet is hozott a csapatnak. 2020-ban a legenda újjászületett és létrejött a 9. sorozat a TCR technológiával készült országúti kerékpárból, mely könnyebb, jobb aerodinamikával rendelkezik és stabilabb, mint a korábbi gépek.


Határtalan élmény, jókedv és egyre növekvő közösség. Ők a Giant. (Tajvan)


Liv

"Elsőbbség a nőknek a legapróbb részletekig."


2008-ban a Giant egy új márkával jelent meg a piacon, kizárólag nők számára. A technológia adott volt, így a jól kipróbált fejlesztésekkel a háttérben már csak az volt a feladat, hogy minden típusú kerékpár a női test alkatára készüljön. 15 különböző tanulmány segítségével 11 pontban hasonlították össze a két nem közötti fizikai erő, méret és mozgásbeli különbségeket és világelsőként létrehozták a minden kerékpár típust magában foglaló 100 %-ban nőkre tervezett LIV márkát. Övéké az egyedüli, kizárólag nőkből álló kerékpáros csapat.


Nők részére nők tervezik. Ők a Liv. (Tajvan)


KTM

"Nincs visszaút."


Az első kerékpár az amerikai Fleetwing cég számára készült még 1964-ben, de nem sokkal később már saját néven gyártották a különböző modelleket Ausztria és Európa számára. 1994-ben az osztrák autós segélyszolgálatnak ők készítették az első elektromos kerékpárokat. Pár évvel később megszületett a ma már jól ismert narancssárga-fekete dizájn, majd az első karbon vázas kerékpár 2006-ban, és egy új telephely. A kilencvenes évek közepén kétszer is majdnem a nulláról kezdték újra, ma pedig több, mint 1500 kerékpárt szerelnek össze naponta, és ezeknek a fele Ebike.


Ausztriában készülnek, Ausztriában tesztelik, de világszerte hajtják. Ők a KTM. (Ausztria)


Mongoose

"Tekintély közel 50 éven át."


Kalifornia a BMX „őshazája”. A 70-es években fiatal kölykök utánozták a motocross hősöket utcaszerte, de kerékpárjaik sérülékenyek voltak. Ezen sikerült változtatni az első magnézium- alumínium ötvözetű kerekekkel. Pár évvel később pedig megjelentek a BMX Products kerékpárjai is. Bulijuk, a „Mongoose AM Jam” ma is sikeres, bár a versenypálya egy ideje az amatőröké, ahol profik díjazzák a teljesítményt. 2022-ben egy jubileumi MOTOMAG kerék szettet dobtak piacra, a gyerekkorba visszavágyókat pedig egy 29’-es, a múltat idéző formában tervezett BMX Hooligannal lepték meg.


Az emlékek elhalványulnak, de a karakter örökre megmarad. Ők a Mongoose. (USA)


Dema

"Mindig egy lépéssel előre."


Az 1991-es év meghatározó volt egy testvérpár életében, amikor kerékpár kereskedő cégüket megalapították. A folyamatos fejlesztésnek és tesztelésnek, valamint profi versenyzőik tapasztalatainak köszönhetően mára egy megbízható, jó ár-érték arányú középkategóriás termékcsaláddal rendelkeznek. Az elkötelezettség és hűség legszebb példájaként a kerékpár márkát saját lányaikról nevezték el (DEnisa és Martina). 18 országban már tudják, hogy létezik Szlovákiában egy cég, amely 100.000 kerékpárt gyárt évente és nagykereskedőként számos kerékpáros kiegészítő márkát is forgalmaz.


„Have a Bike day!” Ők a Dema. (Szlovákia)


Husqvarna

"Minden út a jövőbe vezet."


1689-től egy Husqvarna nevű svédországi városkában kisgépeket, majd kerékpárokat és motorkerékpárokat kezdtek el gyártani. A márka ma is létezik. 2018-ban a német Pexco GmbH az E mobilitás jegyében jelent meg a Husqvarna elektromos kerékpár családdal. A tulajdonosok többek között a Haibike gyártása során szerzett sokéves tapasztalataiknak köszönhetően tudták létrehozni ezt a felsőkategóriás márkát. Hűek maradtak a svéd szellemi örökséghez, melyre garancia az, hogy a névhasználati jogot a német KTM motorkerékpár gyártó cég birtokolja.


Itt vannak feltöltve, az út ismert. Ők a Husqvarna E-bicycles. (Németország)


R Raymon

"Céltudatos, lazán egyszerű, kompromisszumok nélküli

minőség."


2018-ban hagyományos kerékpárokkal, 2019-ben pedig már egy elektromos kerékpár családdal jelentek meg a piacon. Ez a német tervezésű igen fiatal márka a Husqvarna elektromos kerékpárokat gyártó Pexco GmbH cég terméke. A cég szintén fiatal, de alapítóik a két nagy márka, a Haibike-ot gyártó és a KTM motorkerékpárt gyártó cégben szerzett sokéves tapasztalataikat hasznosították. Széles választékkal, német minőséggel és megfizethető árral robbantak be a piacra.


El lehet, és el is kell térni a szokásos bevált keretektől. Ők az R Raymon. (Németország)


Gyakran ismételt kérdések

Igen. A regisztrációs lapon az érdeklődésednek megfelelő rublikát válaszd ki. Akár több opció is megjelölhető.

A rendezvényen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Van lehetőség VIP regisztrációra, aminek a díja 6.300,- forint. A VIP regisztráció ajándékcsomagot, törzsvásárlói kártyát illetve számos, a helyszínen érvényesíthető kedvezményt biztosít a számodra.

A regisztrációt követően minden további nélkül tudod látogatni a rendezvényt. Túrákon tudsz részt venni, a neves gyártók kiállított kerékpárjait tudod megtekinteni. A kéthetes programra történő belépéshez csupán egyszeri regisztráció szükséges.

A rendezvény 2023. március 20-tól április 2-ig tart.

Amennyiben a regisztráció során a túra kockát is megjelölöd, emailben küldünk információt a túrákkal kapcsolatosan.

A VIP jegy 6.300,- forintba kerül. A regisztrációt követően számlát küldünk, ez alapján tudod elutalni az összeget a számlán megadott számlaszámra.

A VIP regisztráció ajándékcsomagot, törzsvásárlói kártyát illetve számos, a helyszínen érvényesíthető kedvezményt biztosít. Erről is részletes tájékoztatást kapsz emailben a regisztrációt követően.

A Kapcsolatok menüpont alatt is megtalálod.

6500 Baja, Dózsa György út 30.

Igen, tudunk. Van egy, bajai szállásadókkal egyeztetett listánk a bajai szállásokról, amit bármelyik elérhetőségünkre küldött kérésre, nagyon szívesen elküldünk Neked.

A szomszédos utcákban és az egész városban tudtok ingyenesen parkolni.

A rendezvény helyszíne autóval, illetve tömegközlekedéssel is könnyen megközelíthető. A vonatállomás és a buszpályaudvar max. 5-10 perc sétára található.